2014. július 4., péntek

Kutyás vagyok... :)

"Van a kutyatartó, akinek van egy vagy több kutyája, rend szerint "tárgyként" funkcionálnak (pl. házőrző jelző berendezés az udvaron) nála az ebek, maximum enni inni kapnak, de egy jó szót, simogatást nem, sétát, foglalkozást azt végképp nem, sőt van amelyik undorodik a kutyaszőrtől vagy nyáltól.
Van a gazda, aki érzelmileg is kötődik a kutyájához, kommunikál vele és gondoskodik a négylábú barátjáról, annak mozgásáról és szán rá időt a szabadidejéből.
Van a KUTYÁS, aki szimbiózisban él a kutyájával, minden rezdülését ismeri és a legértékesebb számára az az idő, amit vele tölt... lehet játék, tréning, vizsga, verseny, vagy csak úgy nézünk ki a fejünkből és végigsimítjuk azt az okos, intelligens fejet amit az ölünkbe tett a mi legjobb barátunk... Minket nem zavar a nyál, a szőr, a sáros tappancs nyomok a ruhánkon. Széles mosollyal ugrunk el a boltba kutyázás után valami kajáért, miközben úgy nézünk ki, mint a kijáró disznók. Már "Kutyás vagyok, nem csöves" feliratú ruhára is gondoltunk, de minek- kinek is magyarázkodjunk ezzel? Az emberek többsége ezt nem érti, rendszerint hülyének nézi a KUTYÁST. De ez minket cseppet sem zavar, mert aki ebbe nem kóstolt bele, akinek még nem sikerült az érzelmi intelligenciáját erre a szintre fejleszteni, az nem is értheti. Annak a kutya lehet zavaró, lehet "tárgy", de semmiképpen nem társ. Mi pedig meglátjuk még az ő kutyájában is azokat a nagyszerű tulajdonságokat, amelyeket ő valószínűleg soha nem fog érzékelni, sajnos.." 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése